21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Borůvkový špaldový koláč

Název Množství a jednotka
borůvky 1/2 - 3/4 l
špaldová mouka 10 lžic
polohrubá mouka 5 lžic
vejce 2 ks
bílý jogurt 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 25 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
V míse ušleháme ručním šlehačem vejce s cukrem, přidáme bílý jogurt, olej, špaldovou mouku, mléko, polohrubou mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva a umícháme hladké těsto.

V jiné misce smícháme tvaroh s 5 lžícemi mléka a lžící moučkového cukru - konzistence by měla být řidší, aby se nám dobře nanášela na těsto.

Připravíme si drobenku - s misce rukou smícháme 2 lžíce studeného másla, 2 lžíce špaldové mouky, 1 lžíci hladké mouky s 1 lžící moučkového cukru.

Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyššími okraji, na těsto naneseme tvarohovou směs, posypeme borůvkami a navrch nasypeme drobenku. Pečeme při 170° asi půl až třičtvrtě hodiny.





 


RECEPTY

Ředkvičkový salát s insalatinou

Postup: Ředkev nebo ředkvičky nastrouháme nahrubo a promícháme s insalatinou. Dochutíme... zobrazit recept

RECEPTY

Pečený bůček

Postup: Bůček ze všech stran nasolíme a pořádně potřeme prolisovaným česnekem. Vložíme... zobrazit recept

RECEPTY

Francouzské palačinky

Postup: V kastrůlku rozpustíme máslo. Všechny suroviny dáme do mísy a ušleháme ponorným... zobrazit recept

RECEPTY

Piškotová roláda - "Tiramisu"

Postup: Do šlehače dáme vejce a cukr a šleháme 15 minut. Pak lehce vmícháme polohrubou... zobrazit recept

RECEPTY

Kopr ve sladkokyselém nálevu

Postup: Čerstvý, opláchnutý kopr drobně nasekáme, dáme do malých skleniček a zalijeme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

U Coufalů

Jsme známí hlavně stálou nabídkou tvarůžkových specialit. Naše restaurace je...